Vágólapra másolva!
Csúszóssá teszi az utakat a gyenge eső. Csak keleten süt ki szűrve a nap. Hullámzó frontrendszer alakítja az időjárást, ami éjszaka érte el a Kárpát-medencét.
Vágólapra másolva!

Pénteken helyenként párás lesz a levegő, lassanként ritkul az éjjel képződött köd, a legtöbb helyen valószínűleg fel is oszlik. Északkeleten is befelhősödik az ég. A nap nagy részében erősen felhős, illetve borult időre van kilátás országszerte. Keleten, északkeleten lesznek a legvékonyabbak a felhők, ott némi szűrt napsütés is lehet.

Várhatóan el-elered az eső, eleinte még csak délen, délnyugaton, napközben másutt is. A legkésőbb a Tiszántúlon lesz csapadék. Többnyire mérsékelt marad a keleti, délkeleti szél.

A hőmérséklet napközben általában 7 és 12 Celsius-fok között alakul, de délkeleten 13-14 fok is lehet. Késő este 5-10 fok valószínű, míg szombatra virradóan 3 és 8 fok közé hűl a levegő.

Az időjárás-érzékenyeknek megfájdulhat a feje, ingadozhat a vérnyomásuk, migrén is felléphet, fáradékonyak lehetnek a melegfronti hatás miatt. Az autózóknak érdemes figyelembe venniük, hogy ilyenkor lassulhatnak a reakciók, csökkenhet a koncentrálóképesség. A gyenge eső csúszósabbá teszi az utakat, mint egy kiadós zápor.