Vágólapra másolva!
Alapvetően napsütéses idő lesz hétfőn is, ugyanakkor fátyolfelhők jelennek meg több helyen az égen. Európa-szerte tavasz van, és melegebb az átlagosnál.
Vágólapra másolva!

Helyenként közepesen, illetve erősen felhős időszak is valószínű hétfőn, de csak átmeneti jelleggel és nagyobb eséllyel délen. Eső, zápor nem lesz.

Több helyen megélénkül az északkeleti szél, keleten időnként meg is erősödik. Napközben 10 és 14 Celsius-fok között várható a legmagasabb hőmérséklet, délnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 1 és 6 fok közé, míg kedd hajnalra -4 és 2 fok közé hűl a levegő.

Most alapvetően napos az idő Nyugat-, Közép- és Kelet-Európában a magasnyomású légtömegek miatt. A sok napsütésnek köszönhetően délnyugaton és nyugaton 17 és 24 fok közé melegszik a levegő, de a Kárpát-medence térségében is 5-6 fokkal melegebb van a március elején átlagosnál; vasárnap például Budapesten 10 fok volt a középhőmérséklet, ami 5,2 fokkal több a sokévi átlagnál.

Hétfőn ugyan gyengül ez az anticiklon, és egy Délkelet-Európa felett örvénylő ciklon felhőzete érinti a Kárpát-medence déli részét, de csapadékot nem okoz. Így aztán front nem lesz Magyarország felett, érdemes minél több időt tölteni a szabadban.