Vágólapra másolva!
Már bőven 15 fok fölé melegszik a levegő, fellélegezhetnek a frontérzékenyek.
Vágólapra másolva!

Derült, felhőtlen, napos időre lehet számítani kedden is. Eső, zápor nem lesz, mindössze az északkeleti, északi szél élénkül meg ismét több helyen. Kora délutánra 13 és 17 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő estére többnyire 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet, szeszélyes területi eloszlással.

A nyugodt, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időt az okozza, hogy egy anticiklon helyezkedik el Magyarországtól északra. A magasnyomás peremén száraz levegő áramlik a Kárpát-medencébe.

Szintén ennek a nagy kiterjedésű anticiklonnak köszönhető, hogy napos és száraz az idő a Földközi-tenger nyugati medencéjétől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkság déli részéig. A magasnyomás peremén, a Balkán-félsziget felett viszont sok a felhő, és ott több helyen fordul elő eső, főként a magasabb tájakon havas eső, hó is az Országos Meteorológiai Szolgálat napijelentése szerint.

Északnyugat-, Észak- és Északkelet-Európa fölött ellenben frontrendszer hullámzik. Arrafelé általában borult az ég: a Brit-szigeteken és Skandinávia nyugati partvidéke mentén szórványosan esik az eső, az Ural előterében pedig havazik.

Európa nagy részén jobbára 10 és 18 fok között változik a legmagasabb nappali hőmérséklet, de az Ibériai-félszigeten és Franciaországban nagy területen mérnek 19-26 fokot is.