Vágólapra másolva!
Változékony lesz az idő szerdán, hol kisüt a nap, hol elered a zápor. Jórészt elkerüli a Kárpát-medencét az északkelet-európai ciklon, emiatt nem hűl le az idő.
Vágólapra másolva!

Több-kevesebb napsütésre ugyan lehet számítani az ország legnagyobb részén, de olykor sok felhő borítja az eget. Elszórt záporok főként a Dunántúlon fordulhatnak elő. Egy-egy zivatar is kialakulhat elsősorban a Dunántúl középső és déli részén, de heves kísérőjelenségre nem kell számítani (azaz 90 kilométer/óránál erősebb szélre és 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jégszemekre).

Mérsékelten fúj a szél, csupán északnyugaton élénkül meg a délkeleti irányból. Kora délután 16 és 21, késő este 9 és 14 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökre virradóan 3 és 9 fok közé hűl a levegő.

Ciklon kavarog Európa északkeleti része fölött. Ennek peremén változóan nedves, de továbbra is viszonylag enyhe levegő érkezik a Kárpát-medencébe az Országos Meteorológiai Szolgálat helyzetképe szerint. A ciklon hidegfrontja mögött nagyon hideg légtömeg áramlik, de az a Kárpátoktól keletre vonul el.

Csak gyenge hidegfront érinti a Kárpát-medence keleti, északkeleti vidékeit, markáns fronthatás nem várható. Fejfájás, migrén, szédülés, vérnyomás-ingadozás azoknál fordulhat elő, akik különösen érzékenyek az időjárás változásaira. A megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő. A napsütés egyébként jó hatással van a kedélyállapotra, gyorsítja az anyagcserét, segíti a csontozat erősödését. Aki teheti, töltsön minél több időt a szabadban.