Vágólapra másolva!
Éjszakára többé-kevésbé lecsendesedik az idő, de csütörtökön is lesznek zivatarok.
Vágólapra másolva!

Az ország több mint felére riasztást adott ki felhőszakadások miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedd kora délután. A riasztás többek között Budapesten, Zalaegerszegen, Kaposváron, Pécsen, Baján, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden és Makón érvényes. Az OMSZ csapadékradarja szerint dél körül Battonya és Gyula környékén, majd a Balaton északi partján esett a legerősebben. A legtöbb villámlást Békésben és a Bükkben észlelték, 11 óra 45 és 12 óra 15 perc között összesen 445 darabot.

Szerdán főként a nap második felében alakulnak ki szórványosan zivatarok – figyelmeztet az OMSZ veszélyjelző szolgálata. A zivatarok miatt néhol felhőszakadás következhet be, vagyis rövid idő alatt több mint 20-30 milliméter csapadék esik. A dörgés-villámlást erős vagy viharos széllökés és jégeső kísérheti. A széllökések sebessége 50-75 kilométer/óra között várható, kis eséllyel 75 kilométer/óráig erősödhet a szél. A jégeső szemcséinek átmérője 2 centiméter alatt marad.

Éjszakára a legtöbb helyen megszűnnek a zivatarok, de csütörtökön napközben ismét gomolyfelhők képződnek. Szórványosan ismét záporok, zivatarok alakulnak ki, főként délután. A zuhétól az ország északkeleti részén és az Alpokalján élőknek kell a legkevésbé tartaniuk csütörtökön.