Vágólapra másolva!
Az ország középső sávjában lesz több a felhő, de esőre, záporra nem kell számítani. A hidegfront elvonulása után a hőmérséklet nem éri el a 20 fokot.
Vágólapra másolva!

Hétfőn nem kell sem zivatartól, sem felhőszakadástól tartani. A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen. Egyre több gomolyfelhő képződik viszont a Duna-Tisza-közén és a Duna vonalában, ám ezekből nem hull csapadék – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi szél már csak a Tiszántúlon erősödik meg.

Napközben 15 és 19 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő este 6-11 fok lesz, kedd éjszaka pedig 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Anticiklon alakítja az időjárást a Pireneusi-félszigeten és Franciaországban. Ez a magasnyomású légtömeg terjeszkedik-húzódik most a Kárpát-medencébe északnyugat felől, így száraz, de viszonylag hideg levegő áramlik Magyarország fölé. Az anticiklonokban általában nyugodt az időjárás. Lefelé áramlik bennük a levegő; a folyamat szárító hatású, eloszlatja a felhőket. Csapadék előfordulhat az anticiklon területén is, de nem esik jelentős eső.