Itt az újabb hidegfront a hétvégére

hőmérséklet, térképes előrejelzés május 11-re
Vasárnap kora délután még ilyen meleg lesz
Vágólapra másolva!
Változékony lesz az idő a hétvégén is. Pénteken és szombaton még sokat süt a nap, vasárnap délután viszont már markáns hidegfront éri el a Kárpát-medencét északnyugat felől.
Vágólapra másolva!

Pénteken nagyrészt napos időre lehet számítani, leszámítva azt a néhány órát, amíg egy felhősáv vonul át a Dunántúl és a középső országrész fölött. Nem lesz számottevő mennyiségű eső, legfeljebb egy-egy gyenge zápor, és mérsékelten fúj a szél – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton délelőtt átmenetileg több lehet a felhő főként délnyugaton, egy nagyon gyenge hidegfront hatására. Délután ott is már csak gyengén alakulhatnak ki gomolyfelhők, de azért helyenként eleredhet a záporeső. Élénk, néhol erős lökésekkel fúj az északnyugati szél.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet északnyugat felől. Az Alföldön kora délutánig fátyolfelhős-napos marad az idő, de estére ott is beborul. A déli óráktól egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar északnyugat felől, de a Tiszántúlon estig nem valószínű csapadék. Több helyen megerősödik a déli, délnyugati szél napközben, majd délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként viharossá fokozódik.

Vasárnap kora délután még ilyen meleg lesz az ECMWF előrejelzési modell csütörtöki adatai szerint Forrás: OMSZ

Éjszakánként 8 és 15 Celsius-fok közé hűl a levegő a hétvégén, és jórészt napközben is kellemes, szinte nyári meleg lesz. Pénteken és szombaton 21 és 25 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet. Vasárnap délkeleten és keleten 26-27 fok is lehet, ahogy a meleg levegő áramlik a hidegfront előtt, ugyanakkor északnyugaton már 20 fok alatt megállhat a felmelegedés.