Erős hidegfront érkezik

Vágólapra másolva!
A délnyugati megyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki, heves zivatarok lesznek.
Vágólapra másolva!

Vasárnap erős hidegfront érkezik északnyugat felől és vonul át az országon – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján. A front hatására a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység térségében már reggel is előfordult néhány gyengébb zivatar. Ahogy a front a nap folyamán lassan halad délkelet felé, várhatóan egyre kiterjedtebb és intenzívebb zivatarokra lehet majd számítani (az ország délkeleti felén inkább csak a nap második felében).

A legerősebb zivatarokra legnagyobb esély délutántól a Dél-Dunántúlon, estétől pedig az Alföldön van. Intenzív záporok, zivatarok környezetében helyenként rövid idő alatt 15-20 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Az ország dél-nyugati megyéire (Zalától Bács-Kiskunig) másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn fokozatosan felszakadozik a felhőzet, a nappali hőmérséklet 15 és 20 fok körül alakul, kedden többfelé zápor, eső várható, a 11 és 20 fok között lesz a nappali hőmérséklet, szerdán pedig túlnyomóan borult lesz az ég 12-17 fokos hőmérséklettel.