Vágólapra másolva!
Csak fokozatosan javul az idő, ahogy az Yvette nevű mediterrán ciklon lassan legyengül. Északon, északkeleten még lehetnek felhőszakadások.
Vágólapra másolva!

Nyugaton borult marad az ég pénteken, de Kelet- és Közép-Magyarországon rövid időre már ki-kisüthet a nap az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint.

Viharos lökésekkel már csak a Dunántúlon fúj az északi, északnyugati szél. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70-80 kilométer/órát a Dunántúl nyugati felén és a Balaton térségében. A tó környékén kezdetben még előfordulhat szinte 90 kilométer/órás szél, a Dunántúli-középhegység magasabb részein ennél még erősebb is. Késő estére mindenütt jelentősen mérséklődik a szél. Másodfokú riasztást már egyik járásra sem adott ki az OMSZ a szél miatt, de első fokú riasztás még több tucat dunántúli járásban érvényes reggel fél 7-től. (A riasztás azt jelenti, hogy a veszélyes időjárási jelenség három órán belül bekövetkezik.)

Még több eső és felhőszakadás

Szintén a Dunántúlon esik sokfelé az eső, többfelé kell 20-30 milliméter csapadékra számítani csütörtök éjféltől péntek éjfélig. A legtöbb csapadék az Alpokalja északi részén és a Bakonyban várható.

Elszórtan zivatarok is lehetnek a záporok mellett az északi, északkeleti megyékben, felhőszakadással (20-30 mm csapadékkal), és egy-egy helyen jégeső és viharos szél sem kizárt. Eső, zápor, helyenként zivatar az ország keleti felén is előfordul, de várhatóan arrafelé 20 mm-nél kevesebb eső esik egy nap leforgása alatt (területi átlagban számítva).

Kissé melegszik az idő. A Dunántúlon 10 és 16 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, másutt 15 és 21 fok közé nő a hőmérséklet. Késő estére 9 és 16 fok közé, majd szombat hajnalra 6 és 12 fok hűl a levegő.