Sok napsütés, záporral és zivatarral

Vágólapra másolva!
Teljesen nyári időre lehet számítani a hétvégén. 32 fok nem lesz ugyan, mint pénteken, de kifejezetten meleg idő várható.
Vágólapra másolva!

Elkerülik a Kárpát-medencét az időjárás-változást okozó frontok a hétvégén. Meleg és egyre nedvesebb levegő áramlik az ország fölé. Késő tavasszal emiatt erőteljesebben képződnek gomolyfelhők, így aztán záporok, zivatarok alakulhatnak ki – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat részletes előrejelzéséből

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Csak estefelé lesz több gomolyfelhő nyugaton, és akkor ott néhol zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Szombaton elsősorban az ország nyugati és középső részén valószínű zápor, zivatar. Vasárnap már éppen nyugaton kevésbé valószínű a csapadék a csütörtökön végzett modellszámítások szerint.

Így alakul a felhőzet és a csapadék szombat délben (fent) és vasárnap délben (lent) Forrás: OMSZ

Nyári meleg

Pénteken a hajnali 12-17 Celsius-fok után napközben 28 és 32 fok közé melegszik a levegő. Szombatra és vasárnapra virradóan egyaránt 13 és 18 fok között alakul a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet. Szombaton napközben 24-30, vasárnap 25-30 fokos melegre kell számítani.

A lila színek jelzik, hol lesz a legmelegebb idő Európában szombat délben (fent) és vasárnap délben (lent) Forrás: OMSZ