A hét legmelegebb napja lesz a péntek

Vágólapra másolva!
Már 15 perc alatt le lehet égni ott, ahol a legerősebben tűz a nap.
Vágólapra másolva!

28 és 32 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken, és késő este is általában 17-22 fokos meleg lesz. Szombaton és vasárnap 24 és 30 fok között várható a csúcshőmérséklet, ezzel péntek a hét legmelegebb napja.

Túlnyomóan napos idő várható. Emiatt már kifejezetten erős lesz az ultraibolya sugárzás. Az UV-index szerint minimum 5.3-as, maximum 7.3-as erősségű sugárzásra lehet számítani. Ilyenkor védelem nélkül 20-30 perc, illetve 15-20 perc alatt leéghet a bőr:

A sötét sárga szín jelzi, pénteken hol a legerősebb az ultraibolya sugárzás Forrás: OMSZ

Csapadék nem valószínű. Estefelé azonban nyugaton már több gomolyfelhő lesz az az égen, és akkor ott néhol zápor is kialakulhat. Késő este a Dunántúlon kialakulhat egy-egy zivatar is, ám ennek kicsi a valószínűsége. Nem kell számítani heves kísérőjelenségekre sem, azaz több mint 90 kilométeres szélre és 2 centiméternél nagyobb jégszemekre. Többnyire mérsékelten fúj a déli, délkeleti szél, a Dunántúlon viszont megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Front továbbra sincs a Kárpát-medencében, de a melegedés megterhelheti az időjárás változásaira érzékenyebbek szervezetét. Ők emiatt fáradékonyabbak lehetnek, és szédülés is felléphet. A reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.