A jövő héten visszatér a nyár

Vágólapra másolva!
Zápor és zivatar is lehet még azért, jövő hétvégén viszont már sok lesz a napsütés.
Vágólapra másolva!

A jövő héten is többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hőmérséklet, nappal 30 fok körüli maximumok várhatók.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Emellett viszont akár többfelé - legkisebb eséllyel északkeleten - is kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok. A szél csak zivatar idején erősödik meg. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Kedden főként a nyugati és a középső területeken valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatar idején viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. Nappal 27-31 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, csütörtökön és pénteken a sok napsütés mellett szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, zivatarkor viharos is lehet. A leghidegebb órákban mindhárom napon 14-19 fok várható, a nappali maximumok 27-31 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 28-31 fok között alakul.