Záporok enyhítik a hétvégi hőséget

Vágólapra másolva!
A hét végéig biztosan marad a kánikulai hőség. Több helyen 33 fokot is mérhetnek. Záporok, zivatarok hozhatnak ideiglenes felfrissülést.
Vágólapra másolva!

A hétvégén tartós hőségre kell készülni: nappal akár 33 Celsius-fok is lehet, s néhol éjszaka sem lesz 21 foknál hidegebb. Néhol megélénkülhet, megerősödhet a szél, helyenként egy-egy zápor-zivatar hozhat rövid enyhülést - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Éjszaka is meleg lesz

Pénteken a nappali órákban képződő a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés. Elsősorban a délutáni, esti órákban szórványosan várható záporeső, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként megerősödik a szél. A zivatarok környékén viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 fok között, a legmagasabb hőmérséklet pedig 28-32 fok között valószínű.

Szombaton 33 fok

Szombaton többnyire napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Délután, este néhol előfordulhat záporeső, esetleg zivatar. Időnként megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. Nappal 29-33 fokig melegszik a levegő.

A vasárnap még forróbbnak ígérkezik

Vasárnap túlnyomóan derült, napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Északnyugaton időnként megerősödik a szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 16-21 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 30-33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.