Zalában és Somogyban várható nagyobb vihar

Vágólapra másolva!
Zala és Somogy megye több járására kiadták a másodfokú riasztást a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. Ezeken a területen a következő órákban kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések, nagyobb méretű jég és rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék kísérhet.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig szóló figyelmeztetése szerint hasonlóan heves zivatarokra lehet számítani Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megye területén. Nagyobb felhőszakadás Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Vas és Veszprém megyében is lehet.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész ország területén érvényben vannak első-, illetve másodfokú figyelmeztetések a heves zivatar, a felhőszakadás, valamint a 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt.

Szerdán késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, délnyugatról észak, északkelet felé mozgó zivatarrendszer is létrejöhet. Éjjel a Dunától keletre, majd csütörtök reggeltől kelet felől ismét egyre több helyen várhatók zivatarok, csütörtök délután főként a Dunántúlon alakulhatnak ki.
Az előrejelzés szerint délután 26 és 33 Celsius-fok között, késő este 17-25 fok körül alakul a hőmérséklet.