Veszprém, Zala és Somogy számíthat nagy viharra

2014.08.11. 20:34

A heves zivatarok miatt Veszprém, Zala és Somogy megye egyes járásaira másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn este. Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarokra lehet számítani, amelyeket kárt okozó szél, jégeső kísérhet.

A hétfő éjfélig szóló veszélyjelzés szerint ugyancsak kialakulhatnak heves zivatarok Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas és Pest megyében, valamint a fővárosban. Ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, továbbá Budapestre a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Itt egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt 30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint kedden elsősorban az Északi-középhegység térségében lehet helyenként zápor, zivatar. Délebbre nagyrészt derült vagy gyengén felhős, száraz idő várható. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, erős vagy viharos széllökések zivatar környezetében lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 16–21 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 24, délkeleten 31 fok körül várható.