Eddig tartott a jó idő, kemény viharok jönnek

Vágólapra másolva!
Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A meteorológiai szolgálat több megyére is figyelmezetést adott ki a várható felhőszakadások és heves zivatarok miatt. 
Vágólapra másolva!

A várható felhőszakadások miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Jégeső is lehet

Erre a tizenegy megyére és a fővárosra, továbbá Fejér, Nógrád és Somogy megyére a heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken olyan heves zivatarokra is számítani lehet, amelyet károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet szerdán többnyire 11 és 16 Celsius-fok között alakul, de északkeleten helyenként ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Ha az ön lakhelyén várható időjárásra is kíváncsi, az Origo Időjárás oldalán megnézheti a részleteket.