Mérsékelték az ónos eső miatti riasztásokat

Vágólapra másolva!
Enyhítette az ónos eső miatt kiadott figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Késő este viszont viharos szél várható.
Vágólapra másolva!

Elsőfokúra mérsékelte a korábban az ónos eső veszélye miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este. A veszélyjelzés szerint már Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is csak elsőfokú riasztások vannak érvényben. Itt még gyenge ónos esőre lehet számítani.

Viharos szél jön

A fél országban és a fővárosban a viharos szél veszélye miatt továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Este, késő este többfelé megerősödhet, az északi, északkeleti megyékben viharossá is fokozódhat a szél. Átmeneti mérséklődés után szombaton napközben főként az északi és középső megyékben ismételten kialakulhatnak erős vagy viharos széllökések. Sopron környékén egy-egy 75-85 kilométer/óra körüli széllökés is előfordulhat.

Dunántúlon napsütés

Szombat délután a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén már kisüt a nap, a Tiszántúlon valószínű még további csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 4-9, az ország nagyobb részén viszont többnyire 10-16 fok között alakul, de északnyugaton néhol még egy-két fokkal melegebb is lehet.