Borús hét áll előttünk

Vágólapra másolva!
Felhős, esős lesz a jövő hét időjárása. Nem lesz túl hideg, nappal akár 10 Celisus-fok is lehet, de hétvégére lehűlés jön.
Vágólapra másolva!

A hét elején eső

Hétfőn többfelé párás lesz a levegő, foltokban köd is lehet. A Dunántúl északi felét leszámítva sok helyen kell esőre számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között várható, északnyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 4 és 8 fok között valószínű, de a délkeleti határvidéken akár 9-11 fok is lehet.

Kedd éjjelre foltokban köd képződhet, nagyrészt borult, párás időre lehet számítani. Szitálás bárhol előfordulhat, a délutáni óráktól főként a Dunától keletre szórványosan kisebb eső is lehet. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 4 és 9 fok között alakulnak.

A hét végén havas eső

Szerdán, csütörtökön és pénteken is jellemzően erősen felhős vagy borult, párás lesz az idő. Szerdán még szórványosan, csütörtökön és pénteken már több helyen várható eső, zápor. Pénteken a Nyugat-Dunántúlon a szél is megerősödik. Szerdán, csütörtökön és pénteken a leghidegebb órákban egyaránt 0 és plusz 5 fok között, napközben plusz 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton több helyen valószínű eső, de ekkor már havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A Nyugat-Dunántúlon ekkor is megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 7 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan lehet kisebb havas eső, havazás. A Nyugat-Dunántúlon továbbra is erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. Nappal plusz 1-6 fokig melegszik a levegő – olvasható az országos középtávú előrejelzésben.