A héten kezdődhet a Budai Skála bontása

Vágólapra másolva!
Ha minden a tervek szerint halad, október végére eltűnik a Budai Skála épülete. A helyén több tízmilliárdért épül új városközpont.
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődhet a Budai Skála bontása, miután július 7-én bezárt az utolsó ott található bolt - mondta el az MTI érdeklődésére Elekes András, az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: az üzlet kiürítése további egy hetet vett igénybe, a bontás előkészítő munkáinak július közepén láttak neki, így az effektív bontási tevékenység a jövő héten kezdődik. A bontási munka átfutási ideje előreláthatólag 3 hónap.

Az ügyvezető közölte, hogy a Budai Skála helyén megvalósuló városközpont és a lakóépületek tervezése az engedélyezési fázisnál tart, a kereskedelmi és szórakoztató központ nyitását 2009 tavaszára tervezik. Elekes András szerint a teljes befektetés várhatóan megközelíti a 35 milliárd forintot, de ez az összeg a meglévő ingatlan vételárát is tartalmazza.

Az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. az eddigi, főleg iroda funkciójú épületek fejlesztése után a jövőben a kereskedelmi ingatlanok megvalósítására fekteti a hangsúlyt. A Capital-csoporttól egy 2005-ben lezárult hosszú akvizíciós folyamat eredményeként vásárolta meg a Budai Skála Áruház épületét és a hozzá tartozó telket.

Jelentősebb korábbi projektjei közé tartozik Budapesten egy Paulay Ede utcai irodaház, a Dózsa György út 84/A, illetve 84/B épület felújítása, illetve lebontása és helyén az ING-székház felépíttetése, valamint Nagykovácsiban egy 33 lakásos lakópark.

Jelenleg zajlik a Vörösmarty téren a volt ORI-székház helyén megvalósuló, vegyes funkciójú épület kivitelezése. A mintegy 55 millió eurós beruházás átadása ez év végén várható.