A Gestor-csoporté lett a Tűzraktér épülete

Vágólapra másolva!
Valószínűleg végéhez közeledik a korábban Tűzraktár néven működő ferencvárosi alternatív kulturális központ története - legalábbis a jelenlegi helyszínen. A Tűzraktér helyére irodákat és lakásokat terveznek.
Vágólapra másolva!

A Gestor Ingatlanfejlesztő Kft. vásárolta meg, összesen 1,3 milliárd forintért, a Thaly Kálmán utca és a Tűzoltó utca sarkán lévő épületet, ahol a Tűzraktér működik - mondta Gerő András, a Gestor ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Az akvizíció márciusban indult, mintegy három hónap alatt zárult le. A bekerülési értéket részben saját erőből, részben pedig hitelből fizették.

A tervek szerint a IX. kerületi Klinikák metróállomás közelében található, mintegy 25 ezer négyzetméteres épületegyüttes átalakítása egy év múlva kezdődik, és mintegy másfél év alatt készülhet el. A beruházás értéke csaknem 6 milliárd forint lesz.

A főépületben, amelyet a fejlesztők megtartanak, átalakítanak és felújítanak, loftirodák és -lakások lesznek, a Thaly Kálmán utcai épületbe egy háromcsillagos szállodát terveznek. A földszinti passzázs kávézókkal, üzletekkel, éttermekkel, belső parkkal köti össze az Üllői utat és az orvosi egyetemnek a szomszédos telken készülő új épületét.

A jelenleg a telken álló régi, romos épületeket lebontják, helyükön a kialakuló tér körül mintegy 130 lakás, valamint a hely hagyományait is megőrző kulturális-szórakoztató központ épül. A kivitelezés jövőre indul, befejezését 2009 végére tervezik.