Kezdődhet a Párizsi Nagyáruház építése

Vágólapra másolva!
Az Orco Property Group 2007 augusztus elsejével megkapta az érvényes építési engedélyt a Párizsi Nagyáruház projektjéhez, így megkezdődhetnek a rekonstrukciós munkálatok az egykori Divatcsarnok területén - közölte az Orco a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

Az új épület várhatóan 2008 második felében nyitja meg újra kapuit a nyilvánosság előtt. A tulajdonos az épületben 5425 négyzetméter bérbeadható összterületen kínál üzlet- és irodahelyiségeket.

A műemlékvédelem alatt álló épület a Világörökség részét képező Andrássy úton található. Az épületben 1910-ben nyílt meg az egykori Párisi Nagyáruház, 1957-től pedig itt működött a Divatcsarnok.

Az Orco 2006 elején vásárolta meg az ingatlant 3 milliárd forintért, a felújítás költsége további, mintegy 2 milliárd forint. A megújuló épület mind funkciójában, mind külsejében igyekszik megőrizni hagyományos jellegét, ugyanakkor új funkciókkal teljesedik ki.

Az újjátervezés részletes művészettörténeti kutatáson alapuló műszaki rekonstrukcióval történik. A homlokzat és az első emeleten található Lotz-terem helyreállításával az épület visszanyeri eredeti pompáját. Belsőépítészeti megoldásai azonban a mai kor igényeihez igazodnak.

Az átépítés után újra megnyíló áruház első két szintjén exkluzív kereskedelmi terek, a további öt emeleten pedig egyterű, világos irodák kapnak helyet.A luxemburgi központú Orco Property Group 1991 óta van jelen a közép-európai ingatlanpiacon és a szállodaiparban. A társaság által kezelt vagyon értéke 1,31 milliárd euró.

Budapesten a Párizsi Nagyáruház felújítása mellett több más nagy projektje is van a társaságnak. Az Orco 2005 decemberében 70 millió euróért öt nagy értékű ingatlant vásárolt meg. Ekkor került a cégcsoport tulajdonába, egyebek közt a Vörösmarty téri tőzsdeépület és a Szervita téri parkolóház is. Az Andrássy úti Avenue Gardens elnevezésű ingatlan kialakítása is az Orcóhoz fűződik.

A részvénytársaság részvényeit az Euronext, a Prágai Tőzsde, a Budapesti Értéktőzsde, valamint a Varsói Értéktőzsde jegyzi.

Forrás: [origo]
Látványterv