Új fejlesztések: zuglói lakásdömping

Vágólapra másolva!
Zugló szívében összesen több mint 350 új lakás felhúzásához fogott hozzá a Paskál Park Zrt. és az AL Holding. Az osztrák Swietelsky eközben a Ferencvárosban építkezik.
Vágólapra másolva!

Paskál Park, hatodik ütem

A Paskál Lakópark újabb négy tömbjének építését kezdték meg a Szugló utca és Miskolci utca által határolt területen. A lakóházak szintterülete több mint 13 ezer négyzetméter. Az épületek alatt teremgarázs lesz 158 beállóhellyel, míg a felszíni parkoló 30 gépkocsi elhelyezésére alkalmas. A tágas belső udvart parkosítják, a tömböket sétálóutakkal kötik össze.

A 32 milliárd forintos beruházásban épülő Paskál Lakópark első öt ütemének lakásait már értékesítették, elkészült az idosek otthona és hamarosan megépül a fitneszközpont is. A négy új épülettömb átadását 2008 végére tervezi a beruházó.

Mandala Kert, második ütem

Az AL Holding 183 új lakást épít Zugló központjában, a Mandala Kertben. Az első ütem öt lakótömbje után négy épületbol álló lakóegyüttes építését kezdték meg a Mogyoródi út, Mexikói út és Egressy út által határolt területen.

A hat-és hétemeletes épületek földszintjén üzleteket alakítanak ki, a lakások mindegyikéhez erkély csatlakozik majd. A szalagszerűen tervezett "A" és "B" tömb az Egressy út felől határolja a területet. Az épületek nettó összterülete közel 14 500 négyzetméter, aminek mintegy háromszorosa lesz a lakóingatlanokat övező pihenőkert.

A Mandala Kert fejlesztése 2005-ben kezdodött. A második ütemet a tervek szerint 2008 harmadik negyedévében adják át.

Balázs Ház

A IX. kerületben, a Balázs Béla utca és a Lenhossék utca találkozásánál 170 új lakást épít az osztrák Swietelsky. A cég közel 4400 négyzetméteres telken nyolcszintes, hat lépcsoházas lakóépületet emel. A beruházás befejezésének tervezett határideje 2009 márciusa.

A változatos méretű, 36-90 négyzetméteres otthonok mindegyikéhez erkély, a hatodik emeleti nagy lakásokhoz zöldterasz tartozik, az udvaron pedig parkosított kert lesz. A tárolókat a földszinten alakítják ki, míg az alatta lévő szinten 170 gépkocsi elhelyezésére alkalmas mélygarázst építenek. A földszint utcafronti részén üzleteket, éttermet, kávézót alakítanak ki.

E-build /