Lezárult az Arena irodaház megvásárlása

Vágólapra másolva!
Az ORCO Property Group lezárta a budapesti Arena Corner Irodaház akvizícióját. A teljes beruházás értéke megközelítőleg 63 millió euró (1 euró=256 forint) - közölte az ORCO a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.
Vágólapra másolva!

Az Orco Property Group által kezelt Endurance Fund az idén júliusban vásárolta meg a Hungária körút és Kerepesi út kereszteződésénél található "A" kategóriás irodaépületet a fejlesztőtől, a Raiffeisen Ingatlan Zrt.-től. A három, egymással közvetlenül csatlakoztatható toronyból álló épületben több mint 28 ezer négyzetméter a bérelhető összterület, emellett az épület alatti 3 szintes mélygarázsban 370 parkolóhely áll a bérlők rendelkezésére. A legkisebb bérelhető terület 140 négyzetméter.

Az ingatlanban az irodák mellett kereskedelmi és szolgáltató üzlethelyiségek is helyet kapnak majd. A első bérlők között van a Citibank. Az Arena Cornert 2007 augusztusában adták át. A teljes birtokbavétel 2008 júniusára várható. Az MTI korábbi híradása szerint az irodaház 9 milliárd forintból épült fel.

Az Orco Property Group befektetője és kezelője az Endurance Real Estate Fund for Central Europe Luxemburgban bejegyzett zártvégű befektetési alapnak, mely intézményi befektetők közép-európai ingatlanbefektetéseire összpontosít. A befektetési alapon belül négy rész-alapot hoztak létre, ezek iroda és kereskedelmi ingatlanok, "A" kategóriás irodaházak, lakóingatlanok illetve szállodaipari egységek akvizíciójára összpontosítanak.