Idén indulnak a balatoni beruházások

Vágólapra másolva!
Közel 14 milliárd forint értékben kezd az idén beruházásokba a Balatonnál a világ vezető ingatlanbefektetői közé tartozó Quinlan Private Csoport, amely az SCD Csoport partnereként vesz részt egy összesen 450 millió euró (1 euró 255 forint) összértékű program megvalósításában.
Vágólapra másolva!

Megkezdi 2008-ban az első közös fejlesztéseit Balatonalmádiban, Badacsonyban, Balatonszemesen és Siófokon a Quinlan Private Golub (QPG) és az SCD Holding (CE) Zrt. - a két cég mindezt a kedden második alkalommal megrendezett Balaton-fejlesztési Konferencián jelentette be.

Az egyes beruházások ütemezésében és stratégiai kérdéseiben a partnerek közösen döntenek. Az SCD Quinlan Private Balaton Development SA néven bejegyzett cég az időközben a Siótourból, Balatontouristból, Zalatourból az ingatlanvagyonnal együtt kivált 23 projekttársaságban 100 százalékos tulajdont szerzett.

A 23 projektet felölelő beruházássorozat keretében többek között szállodák, kikötőhelyek, a konferencia- és egészség-turizmust kiszolgáló létesítmények, magas minőségű kempingek, üdülő- és villaparkok, valamint szórakoztatóparkok kivitelezését valósítják meg.

A közép-európai viszonylatban is egyedülálló fejlesztések célja, hogy a Balaton magas minőségű szálláshelykínálattal és színvonalas szolgáltatásokkal rendelkező, vonzó turisztikai desztinációvá váljon. A fejlesztési program a vendégéjszakák számának növelésével és a turisztikai szezon meghosszabbításával új fejezetet nyithat a régió idegenforgalmában.

A konferencián elmondták: 2008-ban várhatóan Badacsonyban 5,5 milliárd forintos beruházással 4-5 csillagos Bor- és Gasztronómiai Hotel, Balatonszemesen 3,6 millió forintos beruházással Beauty Hotel, Siófokon pedig 2,6 milliárd forintos beruházás keretében az Aranypart Kemping és Üdülőpark fejlesztése kezdődhet el.

Minden komoly fejlesztést a természeti értékek megőrzéséhez kell igazítani, melynek a szempontjait a beruházások elején tisztázni kell - hangsúlyozta Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A Balaton-törvény módosításaival kapcsolatban közölte, tárcája nem kíván a jogszabályok szigorán enyhíteni, mert meggyőződése, hogy a Balaton védelme és fejlesztése nem állhat szembe egymással.