A pécsi toronyházba is belevágna a Cordia

Vágólapra másolva!
Az elsősorban a Corvin sétány projektről ismert vezető fővárosi lakásépítő már Bukarestben is fejleszt. Érdekelné az Etele tér átépítése is.
Vágólapra másolva!

2006 után ismét a Cordia Magyarország Zrt. értékesítette a legtöbb új építésű lakást Budapesten - derült ki a vállalat sajtótájkoztatóján. Az Ecorys Magyarország nemzetközi tanácsadó cég által közzétett vizsgálat szerint a Cordia több mint 460 új lakás értékesítésével nemcsak megőrizte piacvezető helyét, hanem 50 százalékkal növelni is tudta korábbi teljesítményét.

Földi Tibor, a Cordia értékesítési vezérigazgatója kifejtette, hogy jelenleg 540 lakás építésén dolgoznak, és két hónapon belül újabb 504 lakás építését készítik elő. A félkész, illetve még a rajzasztalon szereplő lakások 73 százaléka már gazdára talált, ezen belül átlag feletti a Corvin sétány, illetve 40 százalék a madárhegyi befektetés és 60 százalék feletti a Thermál Zugló projekt értékesítési aránya.

Az átlag feletti igényel és szolgáltatásokkal készített lakások iránti élénk érdeklődés felfelé mozgatja a négyzetméterárakat, például a Corvin sétányon a négyzetméterenkénti 320 ezer forintos induló ár idővel 380-390 ezerre nőtt, sőt egyes esetekben 500-600 ezer forint is előfordul.

Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója az ország legnagyobb felszíni építkezéseként értékelte a Corvin sétányt, ahol várhatóan júniusban fejezik be az első lakásokat, míg jövőre a második ütemben szereplőket. Mint ismert, itt kap helyet a belváros legnagyobb kereskedelmi célú központja, a Corvin Átrium, a Cordia Premier Ház, két Corvin-irodaház, a Cordia Fontana Ház, a Cordia City Garden, valamint a Cordia Art Residence.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Futureal Csoport a jövőben is figyelemmel kíséri a nagy léptékű, a megszokott szolgáltatásokon felüli igényeket támasztó beruházásokat. Földi Tibor az [origo] kérdésére kifejtette, felkeltette a cég figyelmét a kelenföldi Etele tér átalakítása, valamint szívesen részt vennének egy új épület felépítésében a pécsi toronyház helyén.

A Cordia nemrég Bukarestben is nekikezdett egy prémium kategóriás lakásépítkezésbe: egy öthektáros, ősfás környezetben hónapokon belül megkezdi a Fülemüle Park építését.