Vásárlói roham a 12. Lakásvásáron

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, visszatér a lakást keresők vásárlási kedve - a hétvégi Lakásvásár kiállítói mindenesetre erre következtetnek. Használtat is viszonylag sokan vennének.
Vágólapra másolva!

A Lakásvásár rendezvénysorozat történetében sohasem fizettek még foglalót annyi lakásra, mint a hétvégi, 12. budapesti eseményen. A vasárnap lezárult mustrán közel tizenötezer látogató tekintette át kínálatot - derül ki a szervezőknek az [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

A kétszáz kiállító ajánlatai között egyaránt voltak új és használt, fővárosi, agglomerációs, vidéki, valamint külföldi ingatlanok. A Syma Csarnokban rajtuk kívül a finanszírozásban segítő bankok, pénzügyi tanácsadók és a családi házakat építő készházasok voltak jelen.

Mind az új, mind a használt lakást kínáló társaságok erős vásárlói érdeklődést tapasztaltak, egyenként akár húsz-harminc üzlet megkötésére is számítanak. Több fővárosi lakásépítő is arra számít, hogy a kiállításon regisztrált látogatók jó része vevőként tér vissza a cég értékesítési irodájába.

A hagyományosan sikerterületnek számító környékeken túl nagy figyelem övezte a kertvárosi és agglomerációs övezetek kínálatát is. A lakástípusoknál sem lehet egyértelmű slágerről beszélni: bár az egy plusz két félszobás, két plusz két félszobás lakásokra nagy a kereslet, ezen a hétvégén garzonra és kétszáz négyzetméteres kertes házra egyaránt alkudtak a kiállításon.

Az AL Holding Zrt.-nél a két és fél nap alatt hatszázan regisztráltak; tíz lakást foglaltak le a Palace Ingatlan standjánál, így a cég húsz-harminc otthont biztosan elad a vásárnak köszönhetően - említ a közlemény néhány példát.