Hollandok építenek üdülőfalut Dunaszentmiklóson

Vágólapra másolva!
A holland Maram Invenst Kft. és a Duna Plexus Kft. áprilisban megvásárolt egy 90 apartmanos üdülőfalut Dunaszentmiklóson és 1,3 milliárd forint ráfordításával további 80 szálláshely építését tervezik - közölték a társaságok ügyvezetői. A területen korábban is üdülőfalu volt, de négy éve nem volt számottevő forgalom.
Vágólapra másolva!

Elsőként az elmaradt karbantartásokat pótolják és befejezik a park felső részén lévő 14 szerkezetkész lakást, valamint rendbe hozzák a területen található medencéket és sportpályákat - mondta el terveiről Marco Hop és Ramon Loeffen.

Szeptemberben hozzálátnak a központi épület befejezéséhez, ahol wellness központot, éttermet és konferenciatermet alakítanak ki. A későbbiekben még tíz épületet emelnek, ezekben ötven helyiséget ötcsillagos luxus-apartmanként hasznosítanak és 28 lakóapartmant alakítanak ki, ahol melyek állandó lakhelynek is alkalmasak.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a beruházást egy holland nyomdaipari és egy építőipari nagyvállalkozó finanszírozza. A lakófalu Tatától tíz, Komáromtól és a szlovák-magyar határtól 20 kilométerre található, erdős-hegyes környezetben.

Ramon Loeffen üzlettársával együtt egy évtizede él Magyarországon. Korábban faházak építésével foglalkoztak, illetve a várgesztesi villapark létrehozásával szereztek tapasztalatokat a magyarországi ingatlanfejlesztések piacán.