Kibővült az East-West Business Center

Vágólapra másolva!
Az Astoriánál lévő East-West Business Center területe 2 ezer négyzetméterrel 22 ezer négyzetméterre bővült, a 10 millió eurós beruházás majdnem két évig tartott - hangzott el az irodaház bővítésének és átépítésének ismertetésén szerdán.
Vágólapra másolva!

Budapest első A-kategóriás irodaházát a Skanska építtette 1991-ben, jelenlegi tulajdonosa a 400 millió euró tőkével rendelkező AIB Polonia Property Fund Lp ingatlan alap, amely Budapesten az Óbuda Gate irodaházat is birtokolja.

A bővítési munka azért húzódott majdnem két évig, mert a szellőző-hűtő-fűtő rendszert csak éjszaka, illetve hétvégeken cserélhették, a bérlők ugyanis mindvégig az épületben voltak.

A régi irodák bérleti díja havonta, négyzetméterenként 17 euró, az újaké 19-25 euró között van, az üzemeltetési költség fajlagosan 6,36 euró. Az épület irodáinak 80 százalékára már megkötötték a bérleti szerződést; a bérbeadást, valamint az üzemeltetést a Cushman and Wakefield végzi.

A tulajdonos AIB Polonia ingatlan alap 2003-ban jött létre, irodaházak, raktárak és üzletházak vannak a portfóliójában, illetve ilyen fejlesztéseket finanszíroz. A befektetések mintegy 80 százaléka található Lengyelországban. A 400 millió euró tőke jelentős része ír befektetőktől származik, de 10 millióval részesedik az AIB Capital Markets is. Utóbbi leányvállalata, az AIB PPM Sp z.o.o. kezeli az alapot.