Luxusfürdő épül a hévízi termálrégióban

Vágólapra másolva!
A termálfürdő, a wellness központ, az ötcsillagos hotel, valamint apartmanok, sorházak, villák és rezidenciák építésével folytatódik ősszel a magyar-ír konzorcium 170 millió eurós beruházása a Hévíz-Kehidakustány-Zalakaros fürdőrégióban - tájékoztatta a Zala Springs Resort fejlesztő cég munkatársa az MTI-t kedden.
Vágólapra másolva!

Nikli Hajnalka elmondta: a mintegy 171 hektárnyi területen épülő beruházás többségi tulajdonosai az ír Carr és Lewis családok, a kisebbségi tulajdonosok pedig magyarországi magánbefektetők.

Az építkezés 2006 elején, nemzetközi versenyekre is alkalmas, 18-lyukú golfpálya kialakításával kezdődött el. A százhektáros területen épülő pályát Robert Trent Jones Jnr, világhírű golfpályatervező tervei alapján valósítják meg. Az eltelt időszakban két mesterséges tavat alakítottak ki, és elkészült a 6.600 méter hosszú golfpálya vízelvezetése is. A munkák az év második felében a pálya füvesítésével, az öntözőrendszer, valamint a klubház és a gyakorlópálya kiépítésével folytatódnak.

Az üdülőpark központjában helyezkedik majd el a 2600 négyzetméter alapterületű fürdő- és wellnessközpont: a gyógymedencék vizét a föld mélyéből feltörő, ásványi anyagokban és sókban gazdag termálvízből nyerik. A sportközpontot négy kilométer hosszúságú kerékpár-, futó- és gyalogösvény veszi körül.

Szeptemberben elkezdődik az ötcsillagos, 166 apartmanból álló, 400 férőhelyes hotel építése is. A luxusszállodában konferenciaközpontot, éttermeket, különféle üzleteket és egy borklubot alakítanak ki. Hatvan hektáros területen apartmanok, sorházak, villák és rezidenciák épülnek: az ingatlanokat 110-600 ezer euró közötti áron értékesítik egy nemzetközi kampány keretében az idei év második felétől.

A tervek szerint a munkák 2010 második felében fejeződnek be: a Zala Springs Resort 220 embernek teljes munkaidőben, további 70-nek pedig szezonálisan tud majd munkát biztosítani.