Ősztől épülhet a bezenyei kaszinóváros

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Októberben kezdődhet az Euro Vegas nevű kaszinóváros építése a magyar-osztrák határ közeli Bezenye térségében, ha a nyár végéig megkapják a szükséges építési engedélyt. A komplexumnak 2010-ig kell elkészülnie - írta a Kisalföld pénteki száma.

A beruházás közvetlenül 1100 munkahelyet teremt - nyilatkozta a Győr-Moson-Sopron megyei napilapnak Alfred Supersberger, a kaszinóváros projektfejlesztési igazgatója. Azt mondta, az építési engedélyhez beadandó anyagot 90 százalékban már elkészítették. Ez első fázisban 316 szobás hotel, 4000 négyzetméteres konferenciaterem, termálfürdő, továbbá éttermek, bárok, klubok létesítését tartalmazza.

A fejlesztők 2007 decembere óta 17 millió eurót fektettek a projektbe. Korábban tárgyaltak egy amerikai céggel, sőt szerződést is kötöttek, ám a bezenyei projekttel egy időben Szingapúrban is kiírtak egy hasonló kaszinókoncessziót, amelyet megnyert a tengerentúli vállalkozás, így a magyarországi terveket visszaadták. Az új befektető partner a Credit Swiss - olvasható a lapban.