Angol hátterű alappal fejleszt az SCD

Vágólapra másolva!
A magyar tulajdonban lévő SCD Csoport és a londoni tőzsdén jegyzett Fabian Romania ingatlanalap közös társaságot alapított, Nagyváradon és Szatmárnémetiben indítja első beruházásait. Az összesen közel 43 millió euró értékű, a tervek szerint 553 lakásos ingatlanfejlesztések 2011 első felében zárulhatnak le.
Vágólapra másolva!

Az SCD Group és londoni tőzsde AIM szekciójában jegyzett Fabian Romania Property Fund 50-50 százalékos részesedéssel közös vállalatot alapított. Az SCD Fabian OSM S.A. romániai kereskedelmi- és lakóingatlan-fejlesztéseket tervez, első projektjeit Erdélyben indítja.

Nagyváradon 30,8 millió eurós beruházással, 34 ezer négyzetméteren 388, Szatmárnémetiben pedig 12,1 millió eurós fejlesztési összeggel, 6700 négyzetméteren 165 lakást épít a társaság. Az előzetes tervek szerint a munkálatok 2009 első negyedévében kezdődhetnek, és várhatóan 2011 első felében fejeződnek be. A fejlesztéseket az SCD Group koordinálja.

Az SCD Csoport Jászai Gellért elnök közlése szerint a közeljövőben Bulgáriára, Szerbiára és Horvátországra is szeretné kiterjeszteni ingatlanfejlesztési és befektetési tevékenységét. "A Fabian Romania elmúlt években szerzett tapasztalatai sokat segítenek majd a beruházások megvalósításában és újabb fejlesztési lehetőségek felkutatásában a román ingatlanpiacon" - tette hozzá az elnök.

A Fabian Romania a bukaresti és a nagyobb vidéki városok ingatlanpiacára specializálódott ingatlanalap, melynek alapkezelője a londoni székhellyel működő Fabian Capital. 2005-ben megkezdett működése óta a Fabian Romania kilenc sikeres ingatlanfejlesztési projektben vett részt, befektetéseinek összege meghaladja a bruttó 127 millió eurót.

A társaság jelenleg Bukarest keleti részén a Mivan brit ingatlanfejlesztő társasággal, Temesváron pedig a román Coltex közreműködésével fejleszt lakóingatlanokat. A Fabian irodafejlesztésben is részt vesz, jelenleg több mint 40 ezer négyzetméteren épít irodaházakat különböző ingatlanfejlesztő társaságok bevonásával.

Az SCD-vel létrehozott ügylet kapcsán Mark Owen igazgató, a Fabian Romania befektetési tanácsadója elmondta, mind a jelentős történelmi hagyományú Nagyváradon, mind az erős ipari hátterű Szatmárnémetiben folyamatos növekedés tapasztalható az ingatlan- és az üzleti beruházások terén.