Eladja budai székházát a Nestlé

Vágólapra másolva!
Megürül egy kivételes adottságú ház a Gellért- és a Várhegy közötti Duna-parton. Az épület jelenleg a Nestlé irodaházaként működik, de elhelyezkedése alapján az új tulajdonos akár szállodaként is hasznosíthatná.
Vágólapra másolva!

Megválik a fővárosi Duna-part központi részén, az Erzsébet híd és a Lánchíd között nagyjából félúton álló székházától a Nestlé svájci élelmiszergyártó magyarországi leányvállalata. A 2500 négyzetméteres irodaház értékesítésére a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan-tanácsadó kapott megbízást - derül ki C&W közleményéből.

Az I. kerületi Ybl Miklós téren lévő ingatlan különlegessége, hogy három égtáj felé néző homlokzatából a Dunára, a Láchídra és a Várra nyílik kilátás. Értékét tovább növeli, hogy a világörökség részének nyilvánított Duna-part része, így műemlékvédelem alatt áll.

Az adottságai alapján vélhetően szállodának vagy akár lakóháznak is kiválóan alkalmas épület értékesítésével kapcsolatos felhívás júliusban jelenik meg a jelentősebb gazdasági újságokban. A hivatalos vételi ajánlatokat szeptember folyamán várják.

Az eladás oka, hogy a Nestlé egy telephelyre vonja össze magyarországi részlegeit, így a Nestlé Purina, továbbá a Nestlé Waters üzletágakat is - tájékoztatta az [origo]-t a Cushman & Wakefield.