Vidéki kastélyokat ad el Budapest

Vágólapra másolva!
Szerdától lehet megvásárolni két, a főváros tulajdonában lévő vidéki kastély, és a hozzájuk tartozó földterületek eladására kiírt pályázat dokumentumait, július 16-án pedig négy Budapesten lévő ingatlanra lehet licitálni - derül ki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ hirdetményeiből.
Vágólapra másolva!

A két kastélyra és a hozzájuk tartozó összesen 16 hektár földterületre az induló ár - áfa nélkül - közel félmilliárd forint, míg a fővárosi ingatlanok értékesítési aukcióján az induló ár összesen 146,5 millió forint. A Tordason, a Sajnovics téren lévő kastély és a hozzá tartozó öt hektár földterület nettó induló ára 281,63 millió forint, míg a kéthelyi Sáripusztán lévő 11 hektár és a rajta lévő kastély induló ára 196,8 millió forint, szintén áfa nélkül.

A kastélyokra az ajánlatokat 2008. július 31-én kell beadni. A pályázaton csak a termőföldről szóló törvény hatálya alá tartozó, és a jogszabályban megnevezett személyek vehetnek részt, lényegében csak magyar magánszemélyek.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. fővárosi összközműves ingatlanok értékesítésére hirdetett árverést július 16-ára. Az aukción a XVIII. kerületi Gilice téren lévő három, együttesen 1244 négyzetméter területű ingatlanra lehet külön-külön licitálni, és az induló ár összesen 21,7 millió forint, míg a XVIII. kerület Goroszló utcai 5198 négyzetméter területű ingatlan induló ára 124,8 millió forint.