Átadták a 2. és 3. Millennium Towert

Vágólapra másolva!
Átadták a Millennium Városközpontban a pesti Duna-parton felépített Millennium Tower II. és III. irodaházat - közölte a TriGranit csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az összességében 64 millió euró értékű beruházás 18 hónap alatt készült el, az A kategóriás irodaházak 40 százaléka már az építés során, előbérleti konstrukcióban bérlőre talált, a csütörtöki megnyitáskor a bérbeadási szint elérte a 60 százalékot.

A Millennium Tower II. irodaház 18 325 négyzetméteres, nyolcemeletes épületét a FIABCI-díjas Schön építésziroda tervezte. A szintén nyolcemeletes, 20 434 négyzetméteres Millennium Tower III. irodaház vizuális megjelenése az Ybl-, Pro Architectura- és FIABCI-díjas Vadász Bence építész nevéhez kötődik. A Millennium Tower III. irodaház első bérlője a Morgan Stanley pénzügyi tanácsadó vállalat.

A TriGránit közleményében emlékeztet arra, hogy fontosnak tartja a környezettudatos fejlesztéseket, így elsők között csatlakozott az Európai Bizottság által létrehozott Zöld Épület Programhoz. A kereskedelmi fejlesztések energiahatékonyságának növelését és a megújuló energiaforrások felhasználását célzó program részeként a környezetbarát épületként debütált Millennium Tower I. irodaház 2007 őszén megkapta a GreenBuilding-díjat.

Az egymilliárd euró befektetési értékű Millennium Városközpont 327 000 négyzetméteres teljes beépítése 2013-ig valósul meg.

A TriGránit Európa harmadik legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalata, Közép-Kelet-Európa 11 országában van jelen. A TriGránit Fejlesztési Zrt. eddig összesen 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket, és további 8,5 milliárd euró - többnyire vegyes hasznosítású - fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.