A Daimlertől vonzó a kecskeméti ingatlan

Vágólapra másolva!
Egyértelműen megnőtt a befektetési céllal ingatlant vásárolni szándékozók száma, valamint az oktatásra alkalmas irodák, irodaházak utáni érdeklődés Kecskeméten a Daimler-beruházás bejelentése ótat öbb ingatlaniroda szerint. Az ingatlanok ára egyelőre még nem változott.
Vágólapra másolva!

Megnőtt a kereslet a Mercedes-beruházás kapcsán az olyan ingatlanok iránt, amelyekben 200-250 fő egyidejű oktatását meg lehet oldani - mondta el Nagy Attila, a City Cartel Országos Ingatlan- és Hiteliroda Hálózat kecskeméti irodájának tulajdonos vezetője. Az árakat egyelőre azért nem emelte a beruházás bejelentése, mert az ingatlanok amúgy is túlárazottak Kecskeméten - tette hozzá. A szakember szerint megnőtt a kereslet a befektetési céllal, később bérbe adható ingatlanok iránt.

Intenzív az érdeklődés a különböző szolgáltatók és egyéb befektetők részéről is, akik vállalkozásra alkalmas területet keresnek - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere. Befektetői csoportok a kecskeméti bérlemények iránt érdeklődnek, valamint lakópark kialakításához keresnek területet.

A Daimler-Benz elnöksége június 18-én jelentette be, hogy Magyarországot, ezen belül Kecskemétet választotta új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül. A gyártás előreláthatóan 2012-ben kezdődik a mintegy 800 millió eurós beruházással épülő, 2500 főt foglalkoztató üzemben, amely a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet létesít.