Üzletközpont épült Kazincbarcikán

Vágólapra másolva!
Üzletközpontot nyitott az észak-borsodi Kazincbarcika határában az osztrák Center Management Invest (CMI), a kétmilliárd forintos beruházással a 13. PARKcenter nyitotta meg kapuit Magyarországon - mondta a csütörtöki megnyitót követő sajtótájékoztatón Leopold Störk ügyvezető.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon nyolc éve jelen lévő, szakboltokból álló üzletközpontok építésére specializálódott osztrák beruházó cég első üzleteit Stop.Shop márkanéven nyitotta meg. A tulajdonosok 2005 év végén kiváltak a csoportból, és azóta PARKcenter elnevezéssel saját koncepció szerint folytatják az egész országot átfogó beruházó tevékenységüket - ismertette az ügyvezető.

Hozzátette, hogy az első üzletközpont Dunaújvárosban nyílt meg, Kazincbarcika a 13. a sorban. A tervek szerint év végére 20 bevásárló parkot létesítenek.

Ezek beruházási összköltsége 2008 decemberére eléri az 50 milliárd forintot. A társaság segítségével mintegy 2500 fő jutott munkához az országban.

Arról is beszámolt, hogy a barcikai központot jelentős részben helyi vállalkozások bevonásával építették. Az üzletekben helyet kaptak élelmiszer-, ruházat-, drogéria- és cipőboltok.

Megjegyezte, hogy az új üzletközpont megjelenése nem a helyi kiskereskedők ellen hat, hiszen szakáruházak létesültek, amelyek eddig nem voltak jelen az észak-borsodi városban.

A CMI a meglévőkkel együtt összesen mintegy 150 millió euró értékben épít üzletközpontokat Magyarországon, ezek egy részét a jövőben franchise-rendszerben működteti - derült ki a megnyitón kiosztott tájékoztatóból.

A cég beruházásaival mintegy háromezer új munkahelyet hoz létre országszerte, az építkezések során pedig mintegy ezer embernek biztosítanak munkát, minden esetben magyar partnerekkel építtetve a bevásárlóközpontokat.