Sportközpontot terveznek Fenyvesen

Vágólapra másolva!
Újabb Balaton környéki fejlesztés a láthatáron: hotel és sportközpont épülne Fenyvesen. A beruházást a település is támogatja.
Vágólapra másolva!

Új tulajdonosai vannak a hajdani Balatonnagybereki Állami Gazdaság privatizációjakor a Hubertus Bt. birtokába került balatonfenyvesi focipályának és környékének. Az ingatlanon 5 milliárd forintos beruházással egy wellness- és sportcentrumot kívánnak építeni 2010-ig.

Tóth Sándor, az új tulajdonosok által a projekt megvalósítására létrehozott Fenyves Termál 2008 Kft. képviselője az MTI-nek elmondta, magyar befektetők állnak a mintegy 5 hektáron megvalósítandó fejlesztési tervek mögött.

A település által támogatott beruházásnak egyelőre csak a látványterve készült el. Egyebek közt gyógyfürdő, sportcentrum és egy 60 szobás szálloda megépítését tervezik, megtartva a területen a futballozási lehetőséget. A község településrendezési terve sportcélú hasznosítást ír elő az ingatlanon, ennek meg akarnak felelni az új tulajdonosok - tette hozzá.

A Hubertus Bt. által értékesített ingatlanok között van a cég hajdani irodaháza, amit a helyi önkormányzat szeretne megvásárolni. Lombár Gábor polgármester tájékoztatása szerint a község testülete hamarosan dönt arról, hogy megveszi-e az ingatlant a felkínált piaci árért. Vétel esetén az irodaházba költözne a polgármesteri hivatal, az idősek otthona, a könyvtár, és itt kapna helyet egy ifjúsági információs központ, valamint a civilek közösségi helye is.