A hétvégén ismét Lakásvásár

Vágólapra másolva!
Közel kétszáz kiállító próbál vevőt, ügyfelet fogni a szeptember 26-tól 28-ig tartó budapesti Lakásvásáron. Jelen lesz az ingatlanszakma is, amely máris a hitelválság újabb hatásait latolgatja.
Vágólapra másolva!

Szeptember 26-án, pénteken megnyit a 13. budapesti Lakásvásár, a Puskás Ferenc Stadion melletti Syma Sport- és Rendezvényközpontban. A rendezvény vasárnapig tart.

A 8000 négyzetméteres területen felépített 154 standon 186 kiállító kínálja termékeit és szolgáltatásait - az ingatlanfejlesztők, közvetítők, pénzintézetek mellett, például, az Építésügyi Minőségellenőrző Kht., a Fővárosi Vízművek, továbbá jogi tanácsadók és szakmai szövetségek is.

A megnyitó előtti sajtótájékoztatón, melyen az MTI tudósítása szerint Gyuris Dániel, a Földhitel és Jelzálogbank vezérigazgatója arról beszélt, hogy vélhetően növekedni fog a lakáscélú és a szabad felhasználású jelzáloghitelek közti, jelenleg fél százalékos kamatkülönbség.

Miután ugyanis a hitelválság miatt a forrásköltségek emelkednek, a magyar bankok kötelessége, hogy a többletet differenciáltan hárítsák át a hitelfelvevőkre: a lakást vásárlók számára így kevésbé drágul a hitel, mint azoknak, akik fogyasztásra fordítják a jelzáloghitelt - tette hozzá.

Pénteken 14 és 18 óra között, szombat és vasárnap pedig 10-től 18 óráig lesz nyitva a Lakásvásár. A belépőjegy 800 forint.