Hartl Haus-mintaházmegnyitó Magyarországon

Vágólapra másolva!
Egy csepp Ausztria Veresegyházon: Budapesttől alig húsz percre, egy csodálatos, csendes, erdős részen építette fel a Hartl Haus új mintaház-irodáját. Az erdei környezetbe illő, osztrák stílusú Hartl Haus-mintaház október 4-től várja az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

"Ezt nézd meg, itt egyenes az egyenes; és ezt a födémet nézd meg, mennyi anyag van benne" - mondogatták egymásnak az egyik bekukucskáló szomszéd család tagjai az építkezés alatt, már-már értékesítési munkatársakat idéző lelkesedéssel. De a klímaszerelők sem állták meg munka közben szó nélkül ("A nyílászárók színvonala világbajnok! Először azt hittük, műanyag, de látom, fából készültek.")

- Azt már nem is mondtuk nekik, hogy nem fa, hanem fa-alu - jegyezte meg Arany Gábor, a Hartl Haus magyarországi képviselete, az Osztrák Készház Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a sok dicséret ugyan nagyon jólesett, de sajnálatos, hogy míg a Hartl Haus munkatársainak természetes a minőségi anyagokkal építkezés, addig a magyarországi szakemberek nem szoktak még hozzá, hogy egy házban benne van az anyag, hogy nem spórolnak ki semmit.

A hivatalos megnyitóünnepséget a mintaház állításának kezdetétől számított 53. napon tartották. Másfél hónap, vagy mondhatjuk azt is, hét és fél hét. Szinte hihetetlen, de ennyi idő elegendőnek bizonyult egy közel 200 négyzetméteres ház kulcsrakész kivitelezéséhez.

- Ha bemennek a házba, egy hibát találnak - mondta sejtelmesen Zsugonits Zsolt, az Osztrák Készház Kft. technikai igazgatója. - Nincsenek beltéri ajtók. Ez nem valami különleges tervezés miatt van így, hanem gyorsabban felépítettük a házat, mint ahogyan legyártják az ajtókat...

Forrás: [origo]
Félúton

A megnyitóünnepségen részt vett Michelberger Mátyás, az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.) képviselője, aki méltatta a ház műszaki színvonalát, akusztikáját, tűzállósági teszteredményeit, és elismerte, hogy ez az épület lényegesen többet tud a mai követelményeknél. Kiemelte: a Hartl Haus az a ház, melyet nyugodt szívvel ajánl mindenkinek. Michelberger Mátyás csupán amiatt sajnálkozott, hogy mivel a Hartl Haus az Európai Műszaki Engedélyt is megszerezte, az ÉMI-nél már nem költ el több pénzt vizsgálatokra...

Arany Gábor nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a most átadott Hartl Haus-mintaház Magyarországon, illetve egész Kelet-Európában az első a sorban, de nem az utolsó. A távolabbi tervek között szerepel ugyanis, hogy Magyarország a Hartl Haus berkeiben kelet-európai központként működjön.

Az átadóünnepségen a szalagot Roland Suter, a Hartl Haus GmbH tulajdonos-igazgatója vágta át, egyszersmind kellemes csalódásának adott hangot - svájciként, úgymond, nem gondolta, hogy Magyarországon ennyire nyitottak az energiatakarékos, környezettudatos és minőségi építkezés iránt. A tulajdonos-igazgató méltatta, hogy hazánkban is megvan az a réteg, amely nem a silány, hanem a minőségi, energiatakarékos, tudatos építkezést választja. Ez pedig jó visszajelzés, hiszen a Hartl Haus ezért dolgozik már több mint 110 éve; a tavalyi ausztriai felmérések szerint 97,2 százalékos ügyfél-elégedettségi mutatóval.

Forrás: [origo]
Ilyen lett