Romániában terjeszkedik a Duna House

Vágólapra másolva!
Megkezdi terjeszkedését a környező országokban a Duna House ingatlanközvetítő franchise-hálózat. Szeptemberben nyitja az első irodát Romániában, a cél Közép-Európa lefedése.
Vágólapra másolva!

Bár az itthoni hálózat építése még nem zárult le teljesen, a Duna House 2 millió eurós befektetést hajt végre a román piacon, a Centrál Csoporttal közösen - áll a cégnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

A jelenleg 101 hazai irodával és közel 900 értékesítővel működő DH hosszú távon 5-600 ingatlanközvetítő irodát tervez nyitni Romániában, és más közép-európai országokban is vizsgálja a hálózatépítési lehetőségeket. A cél egy teljes, közép-európai ingatlanközvetítő-hálózat kialakítása.

A magyarnál jóval drágább román piacon, különösen a használt ingatlanok szegmensében, egyfajta vákuum tapasztalható, a nemzetközi hálózatok még csak az építkezés elején tartanak. Eltérő a piaci modell is - míg itthon csak az eladó, Romániában mind a két oldal fizet jutalékot sikeres értékesítés esetén.

Hasonló a helyzet a hitelközvetítésben: idehaza a piac 60 százalékát uralják a hitelbrókerek, Romániában azonban ez az arány a 20 százalékot sem éri el - indokolta a lépést Guy Dymschiz és Doron Dymschiz, a Duna House két ügyvezetője. A DH a későbbiekben Lengyelország, Ukrajna, Horvátország, Bulgária, Szlovákia valamint Oroszország irányában terjeszkedne.

A Varga Zoltán nevével fémjelzett Centrál Csoport jelentős tapasztalatokat szerzett pénzügyi szolgáltatás és befektetés területen, amelyeket a stratégiai célpontként kezelt Romániában is szeretne kamatoztatni - fogalmaz a közlemény.