Sátorvárosokban az amerikai középosztály

Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb számban válnak hajléktalanná az amerikai kényszerárverések áldozatai. Az ingatlanukat elvesztő középosztálybeliek sátrakban, alkalmi szálláshelyeken húzzák meg magukat - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Nagy számban gyülekeznek hajléktalanok az amerikai nagyvárosok környékén, sátrakban, lakókocsikban húzva meg magukat. A korábbi középosztálybeliek otthonait a törleszthetetlenné vált jelzálogadósság miatt sorra foglalják le a hitelezők.

A hitelekkel terhelt saját lakás elvesztése után tömegek indultak a déli államok felé, abban a reményben, hogy ott alacsonyabb fűtési költségekkel is ki lehet hozni a megélhetést egy bérelt lakásban - de csalódniuk kellett, mert nincs munkalehetőség. Újabban sokan az északabbra fekvő államok nagyvárosai körül telepednek meg, és a hideggel szemben ellenállóbb, átmeneti építményeket húznak fel, például fahulladékokból.

A folyamat megállíthatatlannak tűnik, mert az ingatlanok ára továbbra is csökken. A kilakoltatások azonnali leállítására sürgős törvényhozási aktust követelnek a különféle társadalmi szervezetek - áll a Világgazdaságban.