Négycsillagos szálloda épült Mezőkövesden

Vágólapra másolva!
Új négycsillagos szálloda nyílt, 2,5 milliárd forint beruházással Mezőkövesden, illetve a hozzá tartozó Zsóry-fürdőn pénteken.
Vágólapra másolva!

A fitness és wellness szolgáltatásokat is nyújtó, mintegy 300 férőhelyes létesítmény 234 szobával várja a látogatókat. Közöttük öt apartman és egy úgynevezett elnöki lakosztály is található.

A hotel a 17 ezer lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fürdőváros első négycsillagos szállodája.

Mint azt Bán István, a belföldi magánszemélyek által birtokolt, a szálloda megvalósítására létrehozott Négylevelű Kft. üzemeltetésért felelős képviselője az MTI-nek elmondta: a befektetett magántőkén túl 200 millió forintnyi támogatást kaptak a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Regionális Operatív Programjából, illetve további 260 millió forintra számítanak a keretből egy másik pályázati körben.

Tállai András, a település polgármestere úgy vélekedett, hogy a szálloda az építés alatt álló reptérrel együtt meghatározó hatást gyakorol majd a város és a kistérség idegenforgalmára. Az ennek nyomán megélénkülő idegenforgalom évente plusz 30-50 millió forintnyi adóbevételt jelenthet a település számára, illetve 53 környékbeli talált munkát az új létesítményben.

A hotel a szomszédos Zsóry-fürdőből kapja az élménymedencék működtetéséhez szükséges gyógyvizet.