Golfparadicsom lehet Budapest

Vágólapra másolva!
A Bécsi út - Kiscelli Múzeum - Remetehegyi út - Perényi út által határolt területen nyílik meg 2009 második felében az Academy Golf Club Budapest, amelyet a GolfInvest Hungary Kft. fejleszt. A beruházás 1,5 milliárd forintból valósul meg, amelyet a CIB Lízing Zrt. finanszíroz - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A golf klub az amerikai városi típust mintázza, így része lesz 40 elütőhelyet magába foglaló, esti játékra is alkalmas gyakorlópálya, egy kilenclyukú golfpálya és egy úgynevezett short game practice area (ütésformák gyakorlására alkalmas kisebb terület). Emellett egy 500 négyzetméteres klubház is épül recepcióval, öltözőkkel, kávézóval.

Az a célunk, hogy Közép-Európa első számú golfakadémiai központjaként olyan egyedülálló minőséget és szolgáltatást nyújtó létesítményt hozzunk létre, amely az ösztöndíjrendszerén keresztül a kevésbé jó anyagi körülmények között élő fiatalok számára is lehetőséget teremt golfkarrierjük felépítésére - nyilatkozta Hegyi J. Attila, az akadémia elnöke.

A tervek szerint a következő tíz évben 35-40 pálya épülhet és akár 10-15 ezer golfozó is lehet hazánkban - tette hozzá. A golfakadémiák felépítése viszonylag rövid ideig tart és kicsi a területigényük - olvasható a Világgazdaságban.