Sorsjátékon lehet spanyol lakást nyerni

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Sorshúzáson akarja "kiárusítani" egy spanyol befektető azokat a lakásokat, amelyeket eddig nem sikerült eladnia egy Barcelona közelében épült lakótelepen. A Grupo de Empresas Rob nevű ingatlancég lakásonként 7000 - egyenként 50 euró (13 ezer forint) címletű - sorsjegyet bocsát ki, így 350 ezer eurós bevétele lenne egy-egy lakásból. Összesen 31 lakást sorsolna ki ezen a módon.

A lakás-sorsjegyek árusítása szerdán kezdődik, a húzásra néhány hónapon belül kerül sor. Ha lakásonként nem sikerül legalább 6500 szelvényt eladni, a vállalkozó visszaadja a pénzt a résztvevőknek. Az akció hátterében nyilvánvalóan a spanyol ingatlanpiac megroggyanása áll.

A barcelonai vállalkozónak volt már elődje: egy befektető - hogy törleszthesse az általa felvett hiteleket - sorsjátékot szervezett, és főnyereményként a saját lakását ajánlotta fel. De a sorsjáték mellett más ötletek is felbukkannak: októberben egy másik vállalkozó úgy próbált megszabadulni el nem kelt ingatlanaitól, hogy kettőt kínált egy áráért: aki megvett egy házat a málagai komplexumban, ráadásként kapott ugyanott egy kisebb lakást.