Szigetet árverez a montenegrói kormányfő

Vágólapra másolva!
Február 16-ára tűzték ki a montenegróiak által csak helyi Hawaii-ként emlegetett, Szent Miklósról elnevezett sziget egy részének árverezését a montenegrói Budván. Az ügyben érintett a miniszterelnök és testvére, valamint egy Szerbiában maffiakapcsolatokkal vádolt üzletember - írja az Ingatlanmagazin.com.
Vágólapra másolva!

A Sveti Nikola sziget árverését a montenegrói Prva Banka hirdette meg a helyi lapokban megjelentetett felhívásokban. Az eladóként szereplő bank többségi tulajdonosa a montenegrói kormányfő öccse, Aco Djukanovics, de maga a kormányfő, Milo Djukanovics is résztulajdonos a pénzintézetben - jelentette a Beta független szerb hírügynökség.

A mindössze 3,7 hektár alapterületű, sziklás szigeten az angol többségi részesedésű Samuelson Corporation befektetési alap szeretett volna luxus szállodakomplexumot építeni, de végül elállt a tervtől, mert két év alatt sem sikerült megszereznie az építkezéshez szükséges dokumentációt - írta a Beta.

A Samuelson Corporation egyébként is 30 százalékkal csökkenti a térségben tervezett befektetéseit. A külföldi társaság és a sziget egyik tulajdonosa Sztanko Szubotics Cane szerb üzletember, akiről a helyi lapok tudni vélik, hogy tavaly vette meg a részesedését Nenad Gyorgyevics belgrádi üzletembertől.

Szubotics egyébként jelenleg messzire elkerüli Szerbiát, mert az ottani hatóságok eljárást indítottak ellene: azzal vádolják, hogy a kilencvenes években ő irányította a balkáni dohánymaffiát. Ha így is volt, a jelek szerint azóta elment a kedve a cigarettától, tavaly év végén ugyanis elállt a szintén montenegrói Duvankomerc dohánygyár megvételi szándékától - a világgazdasági válságra hivatkozva.

Sveti Nikola kikiáltási ára 28 millió euró, bárki licitálhat rá február 16-án, Budván, a Prva Banka épületében, aki előtte letétbe helyez 10 ezer eurót.