Vágólapra másolva!
Több ezer lakást, valamint ipari ingatlanokat, bevásárlóközpontot építene Budapest XVII. kerületében és annak agglomerációjában az Elephant Holding. A vállalat főként az M0-s autópálya vonzerejében bízik.
Vágólapra másolva!

A Budapesten és környékén aktív Elephant Holding ingatlanfejlesztő megvásárolta a Rákos mezeje Zrt.-t - tudatta a cég az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

Az eddig elsősorban a főváros külső kerületeiben (Rákospalota, Pesterzsébet, Pestszentlőrinc, Árpádföld) tevékenykedő Elephant Holding Zrt. a tranzakcióval több millió négyzetméter területhez jut Budapest XVII. kerületében és annak közvetlen agglomerációjában, Maglódon és Gyömrőn.

E területeken a cég több ezer lakás megépítését, valamint önálló építési telkek és villaparcellák értékesítését, illetve ipari- és kereskedelmiingatlan-fejlesztéseket tervez a következő 20 évben - derül ki a közleményből.

"A telkek közel esnek az M0-ás körgyűrű 2008-ban megnyitott szakaszához, ami további infrastrukturális fejlesztésekkel társulva kitűnő összeköttetést biztosít a XVII. kerületben épülő lakások, a belváros, az autópályák és a repülőtér között. A kerület e része jó levegőjű, csendes zöldövezet, melyet nem keresztez légifolyosó" - méltatja a környék adottságait Végvári Gábor, az Elephant Holding műszaki vezetője.

A kereskedelmi fejlesztések keretében több ezer négyzetméter kiskereskedelmi terület, logisztikai bázisok, iparcsarnokok, továbbá turisztikai beruházások (golfpálya, szálloda, egészségügyi szolgáltató központ) építését tervezik.