Jelentést sem tud produkálni a Városrét-fejlesztő anyacége

Vágólapra másolva!
Gyenge pénzügyi helyzete miatt nem képes nyilvánosságra hozni éves jelentését a Városrét nevű, bebukott győri óriásberuházásáról ismert Engel ingatlanfejlesztő anyavállalata. Úgy tudni, az izraeli érdekeltségű cég nemrég áron alul volt kénytelen megszabadulni egy magyarországi projektjétől.
Vágólapra másolva!

Nem tudja nyilvánosságra hozni éves jelentését a június 30-ai határidőig az Engel East Europe N. V., ezért részvényének kereskedését időlegesen felfüggesztették a londoni tőzsdén - közölte a cég. Az éves jelentés elmaradásának oka a vállalatcsoport "gyenge pénzügyi helyzete".

Az Engel East Europe magyarországi leánycége indította el a Városrét nevű győri óriásprojektet, melyről nemrég derült ki, hogy sohasem fog az eredetileg tervezett formában megépülni. Mint a Népszabadság megírta, a fejlesztés a harmadik épület 80 százalékos készültségénél leállt, mert a beruházónak elfogyott a pénze. A ház befejezése a finanszírozó banktól függ.

Az Engel a napokban azt közölte a londoni tőzsde honlapján, hogy megegyezett egy meg nem nevezett budapesti ingatlanfejlesztésben meglévő 50 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről. A vételár a bejelentés szerint 0,75 millió euró, ami 1,3 millió eurós veszteséget jelent az eddigi tulajdonos számára.

Megkerestük a magyarországi leánycéget azzal a kérdéssel, hogy milyen projektről van szó, de semmit sem voltak hajlandók közölni. Honlapja alapján a magyarországi Engelnek befejezett fejlesztései vannak Budapesten, jelesül a III. kerületi Sun Palace és Csillagkert teraszház, illetve az újpesti Juharliget lakópark.

Két héttel ezelőtt az anyacég azt közölte, ugyancsak a londoni börzén keresztül, hogy a 40 százalékos tulajdonában álló E. G. Panorama bolgár projektcég fejlesztését átvette a finanszírozó helyi pénzintézet.