Megépíti a bedőlt siófoki plázát a hitelező bank

Vágólapra másolva!
A siófoki bevásárlóközpont-projekt mögé állt az Erste, a tervek szerint 2011 végére mégis lesz Sió Pláza a válság miatt elakadt beruházásból. A megétrülési idő a szokásosnak a kétszerese lehet.
Vágólapra másolva!

Az Erste Bank leányvállalata, az Erste Ingatlan Kft. 4 milliárd forintos beruházással a jövő év végére megépíti Siófok új bevásárlóközpontját - közölte Somogyi Csaba, a beruházásért felelős társaság ügyvezető igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az eredetileg a Sió Ingatlan Invest Kft. és a Balaton Coop Zrt. közös beruházásában tervezett Sió Plaza megépítéséhez már 2008-ban lebontották a régi üzletközpontot, de a város főterén egy mélygarázs megépítését is magába foglaló beruházás megvalósítása a gazdasági válság miatt elakadt. A közel egymilliárd forintos hitellel megkezdett építkezés azóta áll Siófok központjában. A beruházás projektcége idén tavasszal került a hitelező Erste Bank leányvállalatának tulajdonába.

Somogyi Csaba azt mondta, a kereskedelmi központ építésénél a plázaberuházások megtérülési idejének duplájával kell számolniuk a projektcég kezdeti veszteségei, valamint a területen lévő korábbi áruház tulajdonosának igényei miatt. Hozzátette, a bank azért sem vonulhatott ki a beruházás mögül, mert üzleti kapcsolatban áll Siófok önkormányzatával.

Balázs Árpád, Siófok polgármestere friss mérési eredményekre hivatkozva cáfolta, hogy a város főterén zajló építkezés miatt megdőlt, illetve megsüllyedt a tér közepén álló víztorony, és ezért állt le a felújítása.