Napi Gazdaság: Megveszi az állam a köztévé székházát

Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel felbontja a Wallis leánycége és az állam a köztévé óbudai gyártóbázisának bérléséről szóló szerződést, és az állam megveszi az ingatlant - áll a Napi Gazdaság mai cikkében.
Vágólapra másolva!

Végső szakaszához érkeztek a tárgyalások az MTV székházának megvásárlásáról - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság. A lap értesülése szerint az elmúlt napokban "megállapodásközeli állapot" állt elő az állam és a székházat építő - és azt az MTV-nek bérbeadó - Millenniumi Média Kft. között.

A Wallis-csoporthoz tartozó cég eszerint hozzájárulna, hogy a 38 évre szóló bérleti szerződést közös megegyezéssel megszüntessék, és az állam megvásárolja tőle a székházat. A lehetséges vételárról nem esett szó a cikkben.

Az MTV a Szabadság téri épületének eladása után, 2009 augusztusában költözött be a Bojtár utcai bázisba. A 36 ezer négyzetméteres iroda-, stúdió- és raktárterület bérlése évente 3,5 milliárd forint kiadást jelent, de a televízió az elmúlt közel másfél évben már egyáltalán nem fizetett bérleti díjat.

Az Állami Számvevőszék tavaly jelentést készített egyebek mellett az MTV székházügyéről is, és megállapította, hogy az ingatlanbérlés helyett előnyösebb lett volna a vásárlás.