Irakban mindenki mást akar
Itthon
Nagyvilág
Világgazdaság
Könyvek Irakról


A hadműveletekről

A stratégiai pontokról

Bagdadról


Katalógus

Irak

politika

modern harci repülőgépek

hadihajók

rakéták, bombák

kézifegyverek

vegyi fegyverek

különleges alakulatok

terrorizmus

ENSZ

NATO


Blair: a háború után az ENSZ vezető szerepben
2003. március 21., péntek, 13:15|Utolsó módosítás: 2003. március 21., péntek, 13:24

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Tony Blair szerint nemzetközi egyetértés van arról, hogy az ENSZ központi szerepet kap majd a háború utáni Irakban. A brit kormányfő a brüsszeli EU-csúcsot követően kijelentette: az európai országok megegyeztek, az iraki újjáépítésben és a humanitárius küldetésekben való részvételről. A brit kormányfő megerősítette: a brit csapatok elfoglalták az al-Faw-félszigetet, de figyelmeztetett: fel kell készülni arra, hogy komoly iraki ellenállásba ütköznek.Ajánlat


Az [origo] Irak-oldala

Az Irak elleni háború miatti ellentétek dacára az európai uniós országok vezetői megegyeztek, hogy az EU szerepet vállal az iraki humanitárius küldetésben, és az ország háború utáni újjáépítésében - közölte Tony Blair brit kormányfő miután részt vett a brüsszeli EU-csúcson. A politikus úgy véli, az Európai Unióban is sokan támogatják politikailag és gyakorlatban is a szövetségeseket a háborúban.

A brit miniszterelnök szerint nemzetközi egyetértés van arról, hogy a háború utáni Irakban központi szerepet kapjon az ENSZ, de egy új Biztonsági Tanácsi határozatot is szükségesnek tart ebben az ügyben. A brit kormányfő kijelentette: céljuk, hogy az Iraki olaj hasznát az iraki emberek javára fordítsák, és eltökélt szándékuk, hogy megőrizzék Irak határainak épségét, és megelőzzék a környezeti katasztrófákat.

A hadmozdulatokkal kapcsolatban Tony Blair kijelentette, hogy jól haladnak, megerősítette, hogy a brit csapatok már elfoglalták az al-Faw félszigetet, és azt is, hogy vannak iraki egységek, amelyek megadták magukat. Közölte, a brit egységek már több olajkutat ellenőrzésük alá vontak. Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a brit katonák várhatóan komoly ellenállásba is ütköznek majd a hadműveletek során.


Ajánlat


Irak állítja, ők lőtték le a helikoptereket

A kormányfő sajtótájékoztatójának legelején emlékezett meg a háború első brit áldozatairól, arról a nyolc angol katonáról, akik egy helikopterbalesetben vesztették életüket Dél-Irakban.

[origo]


Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

Az iraki háború

Irak következik?

Iraki figyelmeztetés Magyarországnak

Küszöbön Irak lerohanása

Nostradamus - Iraki háború?Korrupciós ügyben hallgatták ki Tárek Azizt

Hamis bombariadó a Nyugati pályaudvaron

Ukrajna kivonja katonáit Irakból

Egy napon David Holmes és az E-Z Rollers

Lisztes győztesen tért vissza a pályára